COCON

De eerste dagen en weken met een baby...


Intens... Op z'n zachtst uitgedrukt.


Groeien in een nieuwe rol, je leven dat een hele nieuwe wending krijgt. Een volledig nieuw boek dat geschreven wordt. Met vallen en opstaan.


Roze, zwart of grijs. Het maakt niet uit welke kleur die wolk heeft. Met een pasgeboren baby ben je vaak op je gelukkigst, maar ook op je kwetsbaarst.


Die pasgeboren babyperiode is zo kort, maar vaak ook zo heftig dat je ze soms wat in een roes beleeft. Tussen het voeden, wiegen en verschonen door gebeurt er van alles. In huis, in je hart, in je lijf.


Van die intense periode wil je herinneringen, toch? En niet alleen in je hart, maar ook tastbaar. Op beeld. Op papier.

ECHTHEID & KWETSBAARHEID

Herinneringen voor jezelf.

Herinneringen voor je zoon of dochter.

Herinneringen voor broertjes en/of zusjes.

Herinneringen voor volgende generaties.


Beelden en woorden vangen herinneringen nog het best. Ze zijn een schatkist van onschatbare waarde.

INTIMITEIT

EIGENHEID

INTENSITEIT

COCON biedt een totaalconcept.


Een fotoreportage van die eerste periode thuis met een pasgeboren baby. Verhalend en esthetisch. Een geschenk voor jezelf en de volgende generatie(s). Een tastbare herinnering.


Op papier.


Persoonlijk en afgestemd op jullie gezin. Met aandacht voor jullie beleving, jullie gevoelens, jullie ouderschap, Met jullie touch, in jullie 'taal'.


Wat je nadien ontvangt is een schatkist vol waarde. In beeld en in woord.


Met veel zorg.

Met liefde.

Met tijd.

Met warmte.

Met identiteit.

Met betekenis.


Een beleving, van begin tot einde.

IK BEN HANNAH.

Fotograaf voor grote en kleine momenten, verteller van intieme en gedeelde verhalen, maar bovenal fotograaf en bedenker van COCON.


Zot van de liefde en het leven, van creatieve avonturen, van latté's aan het haardvuur, terrasjes in de zon en lekker eten. Maar ook - en vooral - van mijn man en mijn kindjes.


En 't is dat laatste dat me vooral doet beseffen hoe belangrijk fotografie is in een mensenleven. Hoe we vasthouden aan herinneringen, de tijd soms willen laten stilstaan, momenten proberen 'op te slorpen', maar uiteindelijk maar één tastbaar iets overhouden: foto's.


Mijn achtergrond als psycholoog maakt dat ik enorm geniet van het maken (en bekijken) van beeldverhalen met een diepere laag. Meer dan alleen de oppervlakkige kiekjes, op zoek naar een betekenisvol verhaal. En al helemaal wanneer ze vertellen hoe die intense newbornperiode was, hoe jullie die beleefd hebben, maar ook hoe het er - letterlijk - uit zag. In woord en in beeld.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Je contacteert me bij voorkeur al tijdens de zwangerschap. Heb je vragen? Ik beantwoord ze met heel veel liefde telefonisch of via mail! We plannen alvast de datum voor de fotoshoot. Dit omwille van twee redenen: enerzijds hoef je hier niet meer mee bezig te zijn eens de baby geboren is en anderzijds vult mijn agenda zich snel. Ik neem dan ook slechts een beperkt aantal COCON-sessies aan.


Dan plannen we samen een verdiepingsgesprek. Jullie zijn welkom voor een drankje en babbel. We leren elkaar beter kennen, stemmen af hoe de sessie zal verlopen. Daarnaast maken we ook tijd voor meer verdieping: hoe beleven jullie deze zwangerschap? Waar kijk je naar uit? Wat is lastig?... Deze sessie is van onschatbare waarde. Ze maakt dat ik jullie zo authentiek mogelijk kan vastleggen, maar ik gebruik dit gesprek ook voor de woordenbundel in jullie COCON-box samen met twee vragelijsten die ik bij jullie achterlaat.


Op de dag van de fotoshoot kom ik naar jullie coconnetje, jullie thuis. We nemen onze tijd en fotograferen ongeveer een tweetal uren. We volgen het tempo van de baby en ik leg jullie vast zoals jullie echt zijn. Met in mijn achterhoofd ons eerste gesprek, jullie beleving, jullie 'taal'. Dit wordt een authentieke fotoreportage met een evenwicht tussen spontane, ongedwongen momenten en wat meer gestuurde beelden.


Jullie beelden werk ik af met de grootste zorg. Daarnaast verwerk ik de vragenlijsten en ons gesprek in een luxueuze bundel prachtig papier met handgekalligrafeerde details. Hij zal lezen als een boekje en een herinnering zijn van onschatbare waarde, zowel voor jullie als ouders als voor jullie kindje later. 


Binnen de 3 weken na de fotoreportage ontvang je een persoonlijke online galerij met een slideshow met alle beelden als preview. Bekijk hem rustig, neem jullie tijd, neem er een drankje bij en geniet. Op dat moment kies je tussen drie pakketten van beelden en printkrediet. Je leest het goed, in elk van de pakketten zit printkrediet inbegrepen. Ik vind het zò belangrijk dat beelden niet verdwijnen op een harde schijf, maar tastbaar worden, materie krijgen. Met dit krediet koop je bijvoorbeeld prints, bedankkaartjes, een canvas,... in de printshop van je online galerij. De drie pakketten variëren in hoeveelheid digitale bestanden en printkrediet.


Wanneer je pakket gekozen is, kies je zelf je favoriete beelden die verwerkt worden in een mini album (15x15).


Tot slot ontvang je je gepersonaliseerde houten COCON-box met onder andere...


- jullie woorden voor de baby in een luxueuze bundel met prachtig handgeschept papier en gekalligrafeerde details. Een extreem waardevolle herinnering voor later.

- het mini-album

- een COCON-geschenk


Deze box gebruik je nadien als herinneringendoos. Je vult ze verder aan met belangrijke items die voor altijd de intensiteit en intimiteit van die newbornperiode zullen vervatten.


Je boekt je COCON-sessie vanaf €790. Meer informatie en prijzen vind je in de brochure.