Lore & Jan - Intiem trouwen in Limburg

LORE & JAN

Klein trouwen in Limburg


26 september 2020Een groot feest, lekker eten, samen klinken, lachen, dansen, knuffelen. Dàt was wat Lore en Jan zich bij hun grote dag hadden voorgesteld. Waar ze zo naar uitkeken. En toen sloeg een stom virus keihard toe. Hoewel we eerst dachten - hoopten - dat de zomer gered zou worden, draaide het toch even anders uit. De datum werd verzet, maar al snel werd duidelijk dat ook de maand september niet veel beterschap zou brengen. 


Schakelen en nog eens schakelen. Dat is wat Lore & Jan, maar ook alle andere koppels dit jaar moesten doen. Hun flexibiliteit en veerkracht werd op de proef gesteld, maar toch besloten ze ervoor te gaan. Want, en hier komt hét cliché van 2020, 'love isn't cancelled'. En het is de waarheid. Trouwen staat gelijk aan de liefde vieren. En de liefde, die overstijgt alles. 


Het werd een feest in intieme kring, enkel dichte familie, maar er werd niet minder liefde gevierd. Integendeel. 


Een rustige 'getting ready', samen met haar getuige en mama. Tijd om een glaasje te drinken, fotoalbums te bekijken en ballonnen op te blazen. En vooral de spanning te voelen toenemen, en iedereen te zien stralen van trots. Na een emotionele 'first look' zetten we koers naar het gemeentehuis. Waar heel wat mensen stonden te wachten om een glimp op te vangen van deze twee prachtige mensen. En dan voel je wel: dit zijn stuk voor stuk mensen die zò meeleven, er zò graag waren bij geweest, maar vooral laten voelen dat deze liefde écht gevierd moet worden. 


Het feest zou dan wel niet doorgaan op de geplande locatie, maar we cruisden wel door de Borgloonse velden op weg naar de zaal, een kasteel. Niet om te feesten, maar wel om de foto's te maken. Maar ook om de geloften uit te spreken. Want Lore & Jan kozen ervoor elkaar eeuwige trouw te beloven op een idyllisch brugje. Geen gejuich, geen publiek, alleen zij tweetjes. En of dat een geweldig idee was! Ik val in herhaling, maar dit is waar het om draait, mensen. Twee mensen die elkaar graag zien en dit willen vieren.


Als man en vrouw trokken ze naar hun feest. Dan wel geen dansfeest met veel volk, maar wel een intiem samenzijn met lekker eten en drinken. Gezelligheid troef. 


En dit was hun dag. Ik neem je graag mee doorheen die dag met een aantal beelden.