Module 1 Online Cursus Smartphonefotografie

MODULE 1: Ken je SmartphoneWat fijn dat je erbij bent!


Jij vindt - net als ik - foto's erg belangrijk. Je wil herinneringen koesteren, de tijd soms laten stilstaan en terugkijken.


Want dat is de essentie van fotografie: emoties, verhalen, herinneringen vastleggen. In één beeld zitten heel wat emoties, herinneringen, verhalen,... vervat. Alsof het een doosje is. Later open je dat doosje en bij één aanblik haal je er één voor één elke herinnering of emotie, elk verhaal weer uit.


Er was een tijd dat ik dacht dat ik geen mooie foto's kon maken met m'n smartphone. Als ik m'n camera niet bij de hand had, dacht ik: "wat jammer, nu kan ik dit moment niet vastleggen". Maar sinds ik kinderen heb, besef ik dat geen enkel moment nog terugkeert en dat het zo zonde is om dan geen foto's te maken enkel en alleen omdat je je smartphone 'niet goed genoeg' vindt. Les één voor jou: denk nooit dat je geen mooie foto's kan maken met je smartphone! En ik ga je leren hoe je dat dan doet.


Vandaag doorlopen we deze onderdelen:

- Icoontjes

- Scherpstellen & belichten

- Opdrachten


Download het e-book van deze module om alles na te lezen en de opdrachten te maken.


Extra: In het filmpje zie je een aantal screenshots van smartphonecamera's voorbij komen. Weet je niet goed wat de icoontjes op jouw toestel betekenen en wat je waar kan vinden? Via onderstaande knop bekijk je de interface van een aantal smartphonecamera's van dichtbij.