Presets

Online Cursus Smartphonefotografie

leer zelf fotograferen - online cursus smartphonefotografie

Mobiele signature

PRESETS

Jij fotografeert betekenisvolle momenten. En dat doe je met je smartphone. Toch missen je beelden punch, een sfeervolle en consistente look.


Herkenbaar?


Met mijn signature preset bewerk je je beelden eenvoudig met de gratis Lightroom Mobile app. In één klik krijgen je beelden die professionele, warme en tijdloze vibe.

Jij wil je beelden naar een hoger niveau tillen en...

vind je smartphonefoto's te flets?

wil je foto's een professionele look geven?

houdt van beelden met een tijdloze en warme uitstraling?

wil je beelden in één consistente stijl bewerken?

zoekt een makkelijke manier om je foto's een upgrade te geven?

TAP TO EDIT

Raak de foto aan om hem te bewerken

WAT IS EEN PRESET?

Een preset, oftewel een voorinstelling, is een combinatie van allerlei bewerkingshandelingen die je in één klik toepast op je foto. Dit doe je via de Lightroom Mobile app op je smartphone. Deze app is gratis te downloaden en eenvoudig in gebruik. 


Professionele fotografen bewerken hun beelden altijd na. Kleur-, licht-, contrast- en andere aanpassingen worden quasi altijd uitgevoerd om het beeld te verbeteren, maar ook om een bepaalde sfeer en stijl neer te zetten. Die nabewerking geeft een beeld extra punch en een bepaalde vibe. Daarnaast zorgt dit ook voor een herkenbare en consistente beeldstijl. 


Zou het niet fijn zijn als je je eigen beelden ook van zo'n nabewerking kan voorzien?

Maar dan zonder de technische achtergrond en het maatwerk die een fotograaf heeft? 


Daarom ontwikkelde ik deze mobiele preset. Hij is gebaseerd op mijn eigen bewerkingsstijl, maar aangepast en vereenvoudigd zodat hij toepasbaar is op een breed gamma aan beelden en vooral: op smartphonefoto's. Zelf gebruik ik hem al jaren om m'n persoonlijke smartphonebeelden een snelle touch-up te geven en ook hierin de consistente stijl van mijn ander werk door te trekken. 


JE KRIJGT

  • downloadlink naar mijn persoonlijke signature preset in kleur én zwart-wit
  • de preset die je kan gebruiken in de Lightroom Mobile app (gratis te downloaden)
  • een handleiding om de preset te installeren en gebruiken
  • instructievideo om je preset te installeren
  • BONUSVIDEO om je te leren werken met Lightroom Mobile én je foto's na het toepassen van de preset nog extra te tweaken.

FAQ

Hoe gebruik ik de preset?


Je ontvangt een handige handleiding en instructievideo waarin uitgelegd staat hoe je de preset kan installeren en gebruiken. Eenmaal geïmporteerd in de Lightroom Mobile app kan je er meteen mee aan de slag. Je bewerkt je foto louter door de preset aan te klikken. Nadien kan je de bewerking nog wat tweaken afhankelijk van het beeld.


Past deze preset op elk soort foto?


Ik heb deze preset aangepast zodat hij in principe op elk beeld toepasbaar is. Het is altijd goed om de basisaanpassingen van de Lightroom Mobile app te leren kennen zodat je nog kleine aanpassingen kan doen indien nodig. Denk aan: je foto donkerder of lichter maken, de kleurtemperatuur licht wijzigen,... De preset kan immers vooraf niet weten of een foto donker/licht, gelig/blauwig,... is. Toch geef je elk beeld al een mooie, tijdloze en warme look door enkel en alleen het toepassen van de preset.


Heb je de Lightroom Mobile app nodig?


Ja. Professionele fotografen bewerken hun beelden meestal met de betalende Lightroom Desktop versie van Adobe. Adobe ontwikkelde ook een laagdrempelige versie voor de smartphone: de Lightroom Mobile app. Deze app geeft je de mogelijkheid om smartphonefoto's een snelle touch-up te geven. In de app zitten heel wat tools vervat die fotografen ook gebruiken.


Waarom een preset? 


Met de juiste theoretische achtergrond kan je een beeld helemaal van scratch bewerken met behulp van Lightroom (Adobe)  in eender welke stijl. Particulieren hebben deze uitgebreide kennis van fotobewerking echter vaak niet. Daarom is een preset dé manier bij uitstek om je beelden toch die professionele uitstraling te geven met een minimum aan technische achtergrond.Koop 'm nu &

ga meteen aan de slag

Na aankoop ontvang je de presets meteen in je mailbox. Je kan onmiddellijk aan de slag in de Lightroom Mobile app. 

NIET WAT JE ZOEKT?

01

ONLINE CURSUS

#Photograph It Yourself

smartphonefotografie

De meest volledige online cursus om jouw smartphonefoto's naar een hoger niveau te tillen.


Volg de cursus op je eigen tempo aan de hand van video's, een uitgebreid e-book én een werkboek.

02

E-COURSE

Babyfotografie voor ouders

Je wil dat eerste jaar met je baby vasthouden, koesteren. Dat doe je door beelden te maken.


Dit uitgebreide e-book leert je om esthetische én verhalende beelden te maken van jouw baby. 


Het e-book zit boordevol praktische, meteen inzetbare tips en tricks. Daarnaast vind je heel wat concrete shootideeën om meteen aan de slag te gaan met als kers op de taart: je eigen newbornshoot fotograferen!

03

PRESETS

Bewerk je eigen smartphonefoto's

Jij maakt foto's met je smartphone en mist die touch-up, die professionele look. 


Met mijn persoonlijke signature preset bewerk je je beelden in de gratis Lightroom Mobile app. Met één klik krijgen je foto's meer punch, een consistente look en een warme, tijdloze uitstraling.